+31(0)478 - 53 27 47 info@infrasmart.eu
 sinds  1993

Wegdromen in uw eigen  infrarood cabine

spa’s – Lounge Spa’s – houten hot-tubs

VEEL GESTELDE VRAGEN

Is er een verschil tussen IR-straling van de zon en die van een Infrasmart cabine?

Nee. Ondanks dat de stralen van de InfraSmart cabine kunstmatig zijn opgewekt, zijn ze hetzelfde. Het grote voordeel is echter dat bij kunstmatige stralen bepaald kan worden welke soort stralen gewenst zijn (IR-A, IR-B en/of IR-C) én dat er geen belemmeringen zijn zoals bijvoorbeeld bewolking.

Welke infraroodstralen produceert de Infrasmart cabine?

De infraroodstraling in een InfraSmart cabines wordt opgewekt door Incoloy® stralers. Zij geven 5% middengolf (IR-B) en 95% langegolf (IR-C) infraroodstraling. Deze stralers kenmerken zich door een rustige gelijkmatige opbouw van de warmte en zorgen voor een constante temperatuur in de cabine. Met de langgolvige IR-C straling worden de beste resultaten geboekt. Dat komt omdat deze straling de warmtestraling van het menselijk lichaam het dichtst benaderd. Incoloy® stralers zijn gevuld met magnesiumoxide en gecoat met koolstofoxidatie. De Incoloy elementen zijn zeer gebruiksvriendelijk en hebben een groot stralingsoppervlak door hun speciale U-vorm. Ook de levensduur is langer dan bij de normale elementen. De Incoloy elementen zijn wereldwijd gepatenteerd en hebben een levenslange garantie (25 jaar).

Is de infraroodstraling in de Infrasmart cabine schadelijk?

Nee. Alleen apparaten of stralers, die uitsluitend de korte golf (IR-A) straling produceren, kunnen gevaarlijk zijn. Deze apparaten zijn enkel voor therapeutisch gebruik en mogen daarom alleen bediend worden door daarvoor opgeleid personeel in de gezondheidszorg. InfraSmart cabines produceren alleen midden- en langegolf stralen dus is er geen enkel gevaar.

Hoe lang en vaak gebruik je de infrarood cabine?

Het regelmatig gebruik van een infrarood cabine is helemaal veilig. Gebruikelijk zijn één á twee sessies van 20 á 30 minuten, met een maximum van 60 minuten. Het is echter belangrijk om naar het eigen lichaam te luisteren. Wanneer het door de warmte niet meer plezierig aanvoelt, is het beter om op een ander moment de sessie voort te zetten.

Wat is het verbruik en heb ik krachtstroom nodig bij een Infrasmart cabine?

De InfraSmart cabine werkt op een gewoon 220/230V-stopcontact, er is dus geen krachtstroom voor nodig. De cabine verbruikt niet meer stroom dan een normale stofzuiger, wat overeenkomt met circa €0,35 per half uur (maximale tijd voor één sessie).

Kan iedereen gebruik maken van de Infrasmart cabine?

Ja, iedereen, ongeachte de leeftijd, kan gebruik maken van de InfraSmart cabine. Echter bij een slechte lichamelijk conditie, medicijngebruik, zwangerschap en bij het gebruik van een pacemaker of metalen implantaten welke dicht onder de huid geplaatst zijn, is het altijd belangrijk om eerst uw huisarts te raadplegen.

Kan de Infrasmart cabine buiten of in een vochtige ruimte staan?

Doordat de InfraSmart cabine is uitgevoerd in dubbelwandig en geïsoleerd Red Ceder hout is deze geschikt voor vochtige ruimtes, zoals badkamers en kelders. Ook kan de InfraSmart cabine buiten worden geplaatst, zolang deze onder een afdak of overkapping staat. De opwarmtijd duurt buiten wel langer.

Val je af van infraroodstraling?

In vergelijking met een traditionele sauna wordt in een InfraSmart cabine het dubbele aantal calorieën verbrand. Dat komt doordat de infraroodstraling voor ongeveer 80% in lichaamswarmte wordt omgezet. De huid wordt opgewarmd, waardoor de stofwisseling wordt gestimuleerd en het lichaam meer gaat doen om af te koelen.